Кількість
|
Вартість
|
||
|
Blend 40/60 Slow Roast / Суміш кавових зерен 40 арабіки 60 робусти Slow Roast
свіжомелена та свіжозварена має:
Аромат, Смак і Післясмак
виразний, яскравий, оксамитовий, приємний, насичений та щільний, об’ємний та обволікаючий, збалансований та гармонійний, стійкий і тривалий
з Нотками й Відтінками
виразними, чіткими, яскравими й деякими віддаленими
– карамелі вершкової темної солодкуватої густої, іриски темної,
– шоколаду чорного гіркого,
– сухофруктів/узвару стиглих яблук і груш темно-сушених з запеченими шкірочками,
– горіхів темношкірих (мигдалю, фундуку, волоського та арахісу темно жареного),
– сливи чорної стиглої/підв’ялої (копченого чорносливу),
– вишні й черешні чорних/бордових стиглих та їхніх кісточок,
– зелені/листя петрушки і кропу темно-зелених (домогосподарських – не тепличних),
– деревини/дубової кори сухої;
Текстуру Тіла напою
– насичену, щільну, мазку, шовковисту, олійну/сиропну/узварну (розмазується по стінках і помірно стікає):
– як олія/сироп густа – в еспрессо машинному та ручному,
– як олія/сироп рідка – в кавоварці Мокка (Гейзер) і джезві (турці/ібрику),
– як узвар – у фільтрових кавоварках машинних та ручних;
Кольори і Відтінки Тіла напою
– рубіново-мідні, темно-горіхові, бордові, чорної стиглої/перестиглої/в’яленої/гнилої вишні;
Текстуру Крема (Пінки)
– насичену, густу, помірно щільну, тягучу, мазку, кремово-олійно-сиропну,
– оксамитову, помірно еластичну, помірно стійку, об’ємну, високу;
Кольори і Відтінки Крема (Пінки)
– темно-кремові, темно-карамельні, гречано-медові, темно-горіхові,
– одно- чи різнотонні та в еспрессо – з плавними/чіткими/текстурними малюнками гепардово-плямистими чи тигрово-смугастими;
Основний/Сумарний Аромат, Смак і Післясмак
гіркуватий з легкою/помірною кислинкою та віддаленою солодкістю і терпкістю
– насиченого/густого ледь солодкуватого узвару з сухофруктів стиглих яблук і груш темно-сушених карамелізованих з запеченими шкірочками та чорносливу й вишні в’ялених/сушених з присмаком горіхових шкірок;
– густої темної солодкуватої вершкової карамелі (іриски темної) з сухофруктами/ягодами, чорносливом та горіхами/горіховою пастою;
– чорного гіркого шоколаду (чорно-шоколадних цукерок) з чорносливом та горіхами або темного шоколадно-карамельного батончика з чорносливом та горіхами;
– чорно-шоколадно-горіхової пасти (як Nutella) з чорносливом, сухофруктами/ягодами;
Солодкість – від ледь чутної до легкої (аромат/смак/післясмак з солодкістю)
темної вершкової карамелі (іриски темної); стиглих яблук, чорних сливи, вишні, черешні.
Кислинка – від ледь чутної до легкої (аромат/смак/післясмак з кислинкою/м’яко кислуватий)
стиглих яблук, чорних сливи, вишні, черешні.
Гірчинка – від легкої до помірної (аромат/смак/післясмак з гірчинкою / м’яко гіркуватий)
темних горіхів та їхніх шкірок, мигдалю гіркого; чорносливу, запечених шкірок сухофруктів; шкірок і кісточок сливи/вишні/черешні/абрикосу; шоколаду чорного гіркого; кори дуба.
Терпкість – від ледь чутної до легкої (аромат/смак/післясмак з терпкістю)
горіхів та їхніх шкірок, мигдалю гіркого; запечених шкірок сухофруктів; шкірок і кісточок сливи/вишні/черешні/абрикосу; кори дуба.
Залежно від помелу зерна, типу, техніки і технології та налаштувань заварювання кави, співвідношення меленої кави й води виразність і чіткість, яскравість і стійкість, повнота і співвідношення букету й окремих нот і відтінків ароматів і смаків можуть посилюватись, послаблюватись чи зникати, особливо деякі легкі та віддалені.