Кількість
|
Вартість
|
||
|
Espresso Classico 70/30
свіжомелена та свіжозварена має:
Аромат, Смак і Післясмак
багатий, букетний, виразний, яскравий, оксамитовий, приємний, насичений та щільний, об’ємний та обволікаючий, збалансований та гармонійний, стійкий і тривалий
з Нотками й Відтінками
виразними, чіткими, яскравими й деякими віддаленими
– печива пісочного,
– карамелі вершкової та цукрової солодкої густої, іриски,
– сухофруктів/узвару стиглих зелено-сортових зимових яблук і груш,
– цитрусів стиглих (грейпфрута, апельсина, лимона) та їхніх кісточок,
– яблук зелено-сортових зимових стиглих та їхніх кісточок,
– вишні стиглої та її кісточок,
– кавунових шкірок біля м’якоті,
– горіхів (фундуку, мигдалю, волоського та арахісу жареного),
– житнього хліба темного солодового кислуватого (“Бородинського”),
– зелені/листя петрушки і кропу темно-зелених (домогосподарських – не тепличних),
– деревини/дубової кори сухої;
Текстуру Тіла напою
– насичену, щільну, мазку, шовковисту, олійну/сиропну/узварну (розмазується по стінках і помірно стікає):
– як олія/сироп густа – в еспрессо машинному та ручному,
– як олія/сироп рідка – в кавоварці Мокка (Гейзер) і джезві (турці/ібрику),
– як узвар – у фільтрових кавоварках машинних та ручних;
Кольори і Відтінки Тіла напою
– рубіново-мідні, темно-горіхові, бордові, чорної стиглої/перестиглої/в’яленої/гнилої вишні;
Текстуру Крема (Пінки)
– насичену, густу, щільну, тягучу, мазку, кремово-олійно-сиропну,
– шовковисто-оксамитову, глянцеву, однорідну, суцільну, еластичну, стійку, достатньо об’ємну;
Кольори і Відтінки Крема (Пінки)
– кремові, карамельні, медові, горіхові,
– одно- чи різнотонні та в еспрессо – з плавними/чіткими/текстурними малюнками гепардово-плямистими чи тигрово-смугастими;
Основний/Сумарний Аромат, Смак і Післясмак
гіркувато- кислувато солодкувато- терпкуватий
– концентрату/насиченого соку цитрусово-яблучно-вишневого;
– насиченого/густого компоту/узвару зі стиглих зимових яблук і вишень свіжих/в’ялених/сушених та цитрусових шкірок;
– печива пісочного з карамельно-горіхово-фруктовою помадкою.
Солодкість – від легкої до помірної (аромат/смак/післясмак з солодкістю/солодкуватий)
печива пісочного; карамелі вершкової та цукрової густої, іриски; стиглих цитрусів, яблук і вишень; кавунових шкірок; сухофруктів; житнього хліба темного (“Бородинського”).
Кислинка – від легкої до помірної (аромат/смак/післясмак з кислинкою / м’яко кислуватий)
стиглих цитрусів, яблук і вишень; кавунових шкірок; житнього хліба темного (“Бородинського”).
Гірчинка – від помірної до яскравої (аромат/смак/післясмак з гірчинкою / м’яко гіркуватий)
соку, м’якоті, шкірок і кісточок цитрусів, яблук і вишень; горіхів та їхніх шкірок, мигдалю гіркого; житнього хліба темного (“Бородинського”); зелені/листя петрушки і кропу; кори дуба.
Терпкість – від помірної до яскравої (аромат/смак/післясмак з терпкістю / терпкий)
соку, м’якоті, шкірок і кісточок цитрусів, яблук і вишень; горіхів та їхніх шкірок, мигдалю гіркого; зелені/листя петрушки і кропу; кори дуба.
Залежно від помелу зерна, типу, техніки і технології та налаштувань заварювання кави, співвідношення меленої кави й води виразність і чіткість, яскравість і стійкість, повнота і співвідношення букету й окремих нот і відтінків ароматів і смаків можуть посилюватись, послаблюватись чи зникати, особливо деякі легкі та віддалені.