Кількість
|
Вартість
|
||
|
Суміш 70/30 / Суміш кавових зерен 70 арабіки 30 робусти
свіжомелена та свіжозварена має:
Аромат, Смак і Післясмак
багатий, букетний, виразний, яскравий, оксамитовий, приємний, насичений та щільний, об’ємний та обволікаючий, збалансований та гармонійний, стійкий і тривалий
з Нотками й Відтінками
виразними, чіткими, яскравими й деякими віддаленими
– цитрусів стиглих помаранчевих (апельсина, мандарина, грейпфрута) та їхніх кісточок,
– айви стиглої та її кісточок,
– яблук солодко-кисло-терпких зелено-сортових зимових стиглих та їхніх кісточок,
– груш солодко-кисло-терпких зелено-сортових зимових стиглих та їхніх кісточок,
– сухофруктів/узвару стиглих солодко-кисло-терпких зелено-сортових зимових яблук, груш, айви світло сушених/в’ялених,
– карамелі вершкової та цукрової світлої солодкої густої, іриски світлої,
– горіхів світлих (фундуку, мигдалю, волоського та арахісу світло жареного),
– зелені/листя петрушки і кропу темно-зелених (домогосподарських – не тепличних),
– деревини/дубової кори сухої;
Текстуру Тіла напою
– насичену, щільну, мазку, шовковисту, олійну/сиропну/узварну (розмазується по стінках і помірно стікає):
– як олія/сироп густа – в еспрессо машинному та ручному,
– як олія/сироп рідка – в кавоварці Мокка (Гейзер) і джезві (турці/ібрику),
– як узвар – у фільтрових кавоварках машинних та ручних;
Кольори і Відтінки Тіла напою
– рубіново-мідні, темно-горіхові, бордові, чорної стиглої/перестиглої/в’яленої/гнилої вишні;
Текстуру Крема (Пінки)
– насичену, густу, щільну, тягучу, мазку, кремово-олійно-сиропну,
– шовковисто-оксамитову, глянцеву, однорідну, суцільну, еластичну, стійку, достатньо об’ємну;
Кольори і Відтінки Крема (Пінки)
– кремові, карамельні, медові, горіхові,
– одно- чи різнотонні та в еспрессо – з плавними/чіткими/текстурними малюнками гепардово-плямистими чи тигрово-смугастими;
Основний/Сумарний Аромат, Смак і Післясмак
гіркувато-терпкувато-кислувато-солодкуватий
– концентрату/насиченого соку яблучно-айвово-апельсиново-мандариново- грейпфрутового;
– насиченого/густого компоту/узвару зі стиглих зелено-сортових зимових яблук, груш, айви свіжих/сушених та цитрусових шкірок і кісточок;
– насиченого зеленого/ферментованого чаю з сухофруктами/ягодами та шкірками цитрусів.
Солодкість – легка (аромат/смак/післясмак солодкуватий)
стиглих цитрусів, яблук, груш, айви; сухофруктів; карамелі вершкової та цукрової світлої, іриски світлої.
Кислинка – від легкої до помірної (аромат/смак/післясмак з кислинкою / м’яко кислуватий)
стиглих цитрусів, яблук, груш, айви.
Гірчинка – від легкої до помірної (аромат/смак/післясмак з гірчинкою / м’яко гіркуватий)
соку, м’якоті, шкірок і кісточок цитрусів і айви; горіхів світлих та їхніх шкірок, мигдалю гіркого; зелені/листя петрушки і кропу; кори дуба.
Терпкість – від легкої до помірної (аромат/смак/післясмак з терпкістю / м’яко терпкуватий)
соку, м’якоті, шкірок і кісточок цитрусів і айви; горіхів світлих та їхніх шкірок, мигдалю гіркого; зелені/листя петрушки і кропу; кори дуба.
Залежно від помелу зерна, типу, техніки і технології та налаштувань заварювання кави, співвідношення меленої кави й води виразність і чіткість, яскравість і стійкість, повнота і співвідношення букету й окремих нот і відтінків ароматів і смаків можуть посилюватись, послаблюватись чи зникати, особливо деякі легкі та віддалені.