Кількість
|
Вартість
|
||
|
Espresso Original 90/10
свіжомелена та свіжозварена має:
Аромат, Смак і Післясмак
багатий, букетний, виразний, яскравий, оксамитовий, приємний, насичений та щільний, об’ємний та обволікаючий, збалансований та гармонійний, стійкий і тривалий
з Нотками й Відтінками
виразними, чіткими, яскравими й деякими віддаленими
– печива пісочного,
– карамелі вершкової та цукрової світлої солодкої густої, іриски світлої,
– сухофруктів/узвару стиглих зелено-сортових зимових яблук і груш,
– цитрусів стиглих (грейпфрута, апельсина, лимона) та їхніх кісточок,
– яблук зелено-сортових зимових стиглих та їхніх кісточок,
– вишні стиглої та її кісточок,
– груш стиглих м’яких сортів та їхніх кісточок,
– горіхів світлих (фундуку, мигдалю, волоського та арахісу світло жареного),
– зелені/листя петрушки і кропу темно-зелених (домогосподарських – не тепличних),
– деревини/дубової кори сухої;
Текстуру Тіла напою
– насичену, щільну, мазку, шовковисту, олійну/сиропну/узварну (розмазується по стінках і помірно стікає):
– як олія/сироп густа – в еспрессо машинному та ручному,
– як олія/сироп рідка – в кавоварці Мокка (Гейзер) і джезві (турці/ібрику),
– як узвар – у фільтрових кавоварках машинних та ручних;
Кольори і Відтінки Тіла напою
– рубіново-мідні, темно-горіхові, бордові, чорної стиглої/перестиглої/в’яленої/гнилої вишні;
Текстуру Крема (Пінки)
– насичену, густу, щільну, тягучу, мазку, кремово-олійно-сиропну,
– шовковисто-оксамитову, глянцеву, однорідну, суцільну, еластичну, стійку, достатньо об’ємну;
Кольори і Відтінки Крема (Пінки)
– кремові, карамельні, медові, горіхові,
– одно- чи різнотонні та в еспрессо – з плавними/чіткими/текстурними малюнками гепардово-плямистими чи тигрово-смугастими;
Основний/Сумарний Аромат, Смак і Післясмак
кислувато-гіркувато-солодкувато- терпкуватий
– концентрату/насиченого соку цитрусово-яблучно-вишнево-грушевого;
– насиченого/густого компоту/узвару зі стиглих зимових яблук, груш і вишень свіжих/в’ялених/світло сушених та цитрусових шкірок;
– печива пісочного з карамельно-фруктово-горіховою помадкою.
Солодкість – від легкої до помірної (аромат/смак/післясмак солодкуватий/солодить)
печива пісочного; карамелі вершкової та цукрової світлої густої, іриски світлої; стиглих цитрусів, яблук, вишень, груш; сухофруктів.
Кислинка – від помірної до яскравої (аромат/смак/післясмак з кислинкою / кислить)
стиглих цитрусів, яблук, вишень, груш.
Гірчинка – від помірної до яскравої (аромат/смак/післясмак з гірчинкою / гірчить)
соку, м’якоті, шкірок і кісточок цитрусів, яблук, вишень; горіхів світлих та їхніх шкірок, мигдалю гіркого; зелені/листя петрушки і кропу; кори дуба.
Терпкість – від помірної до яскравої (аромат/смак/післясмак з терпкістю / терпкий)
соку, м’якоті, шкірок і кісточок цитрусів, яблук, вишень; горіхів світлих та їхніх шкірок, мигдалю гіркого; зелені/листя петрушки і кропу; кори дуба.
Залежно від помелу зерна, типу, техніки і технології та налаштувань заварювання кави, співвідношення меленої кави й води виразність і чіткість, яскравість і стійкість, повнота і співвідношення букету й окремих нот і відтінків ароматів і смаків можуть посилюватись, послаблюватись чи зникати, особливо деякі легкі та віддалені.