Кількість
|
Вартість
|
||
|
Libra (80/20 City) / Кава “Libra” 80 арабіки 20 робусти
свіжомелена та свіжозварена має:
Аромат, Смак і Післясмак
багатий, букетний, виразний, яскравий, оксамитовий, приємний, м’який, насичений та щільний, об’ємний та обволікаючий, збалансований та гармонійний, стійкий і тривалий
з Нотками й Відтінками
виразними, чіткими, яскравими й деякими віддаленими
– карамелі вершкової темної солодкуватої густої, іриски темної,
– сухофруктів/узвару стиглих яблук і груш темно-сушених з запеченими шкірочками,
– горіхів темношкірих (мигдалю, фундуку, волоського та арахісу жареного),
– вишні й черешні чорних/бордових стиглих та їхніх кісточок,
– цитрусів (більше грейпфрута, лимона),
– полуниці стиглої солодкої (віддалено),
– шкірок/сухарів хліба житнього та випічки здобної (паски, короваю) темно запечених,
– ячменю й жита темно жарених для квасної заготовки,
– зелені/листя петрушки і кропу темно-зелених (домогосподарських – не тепличних),
– деревини/дубової кори сухої;
Текстуру Тіла напою
– насичену, щільну, мазку, шовковисту, олійну/сиропну/узварну (розмазується по стінках і помірно стікає):
– як олія/сироп густа – в еспрессо машинному та ручному,
– як олія/сироп рідка – в кавоварці Мокка (Гейзер) і джезві (турці/ібрику),
– як узвар – у фільтрових кавоварках машинних та ручних;
Кольори і Відтінки Тіла напою
– рубіново-мідні, темно-горіхові, бордові, чорної стиглої/перестиглої/в’яленої/гнилої вишні;
Текстуру Крема (Пінки)
– насичену, густу, щільну, тягучу, мазку, кремово-олійно-сиропну,
– шовковисто-оксамитову, глянцеву, однорідну, суцільну, еластичну, стійку, об’ємну;
Кольори і Відтінки Крема (Пінки)
– кремові, карамельні, медові, горіхові,
– одно- чи різнотонні та в еспрессо – з плавними/чіткими/текстурними малюнками гепардово-плямистими чи тигрово-смугастими;
Основний/Сумарний Аромат, Смак і Післясмак
гіркувато-кислуватий з легкою солодкістю і терпкістю
– насиченого солодкувато-кислуватого “молодого” квасу злакового/хлібного зі шкірками цитрусів;
– насиченого/густого солодкуватого узвару із сухофруктів стиглих яблук і груш темно-сушених карамелізованих із запеченими шкірками та вишні і черешні чорних стиглих і шкірок цитрусів;
– густої темної солодкуватої вершкової карамелі (іриски темної) із сухофруктами/ягодами та горіхами/горіховою пастою;
Солодкість – від ледь чутної до легкої (аромат/смак/післясмак з солодкістю / солодкуватий )
карамелі вершкової темної (іриски темної); стиглих яблук і груш, чорних вишні й черешні, полуниці; хліба житнього, випічки здобної.
Кислинка – від ледь чутної до легкої (аромат/смак/післясмак з кислинкою / м'яко кислуватий )
стиглих яблук і груш, чорних вишні й черешні, полуниці, цитрусів; хліба житнього.
Гірчинка – від легкої до помірної (аромат/смак/післясмак з гірчинкою / м'яко гіркуватий )
шкірок і кісточок цитрусів/вишні/абрикосу; ячменю, житу, сухарів хлібних та здобних темно жарених для квасної заготовки; запечених шкірок сухофруктів; горіхів та їхніх шкірок, мигдалю гіркого; зелені/листя петрушки і кропу; кори дуба.
Терпкість – від легкої до помірної (аромат/смак/післясмак з терпкістю / м'яко терпкуватий )
шкірок і кісточок цитрусів/вишні/абрикосу; горіхів та їхніх шкірок, мигдалю гіркого; зелені/листя петрушки і кропу; кори дуба.
Залежно від помелу зерна, типу, техніки і технології та налаштування заварювання кави, виявлення меленої кави й води виразність і чіткість, яскравість і стійкість, повнота і сукупність букету й окремих нот і відтінків ароматів і смаків можуть посилюватися, послаблюватися чи зникати, деякі легкі. та віддалені.