Кількість
|
Вартість
|
||
|
Espresso Coffee / Суміш кавових зерен 10 арабіки 90 робусти
свіжомелена та свіжозварена має:
Аромат, Смак і Післясмак
виразний, насичений та щільний, об’ємний та обволікаючий, стійкий і тривалий
з Нотками й Відтінками
виразними, чіткими, яскравими й деякими віддаленими
– горіхів темно жарених (мигдалю, фундуку, волоського та арахісу найбільше),
– сухофруктів/узвару, прісних сортів яблук і груш темно запечених,
– ячменю, пшениці, жита темно жарених,
– вишні в’ялено-копченої та її кісточок,
– овочів-гриль/копчених/смажених темно на вогні/вугіллі,
– деревини/дубової кори тліючої в мангалі/грилі/коптильні;
Текстуру Тіла напою
– насичену, щільну, мазку, шовковисту, олійну/сиропну/узварну (розмазується по стінках і помірно стікає):
– як олія/сироп густа – в еспрессо машинному та ручному,
– як олія/сироп рідка – в кавоварці Мокка (Гейзер) і джезві (турці/ібрику),
– як узвар – у фільтрових кавоварках машинних та ручних;
Кольори і Відтінки Тіла напою
– рубіново-мідні, темно-горіхові, бордові, чорної стиглої/перестиглої/в’яленої/гнилої вишні;
Текстуру Крема (Пінки)
– насичену, густу, помірно щільну, тягучу, мазку, кремово-олійно-сиропну,
– оксамитову, помірно еластичну, помірно стійку, об’ємну, високу;
Кольори і Відтінки Крема (Пінки)
– темно-кремові, темно-карамельні, гречано-медові, темно-горіхові,
– одно- чи різнотонні та в еспрессо – з плавними/чіткими/текстурними малюнками гепардово-плямистими чи тигрово-смугастими;
Основний/Сумарний Аромат, Смак і Післясмак
гіркий з віддаленою/легкою терпкістю та віддаленою/відсутньою кислинкою й солодкістю
– насиченого/густого узвару з сухофруктів яблук і груш темно запечених з присмаком горіхових шкірок;
– насиченого/густого ячмінно-пшенично-житнього напою;
– сиропу/лікеру кавово-горіхового;
Солодкість – відсутня (аромат/смак/післясмак без солодкості)
Кислинка – віддалена/відсутня (аромат/смак/післясмак без/майже без кислинки)
яблук, вишні.
Гірчинка – від помірної до яскравої (аромат/смак/післясмак гіркуватий / гірчить)
горіхів темно жарених та їхніх шкірок; сухофруктів/узвару яблук і груш темно запечених; кісточок вишні/абрикосу; ячменю, пшениці, жита темно жарених; деревини/дубової кори тліючої.
Терпкість – від легкої до помірної (аромат/смак/післясмак терпкуватий)
горіхів темно жарених та їхніх шкірок; кісточок вишні/абрикосу; ячменю, пшениці, жита темно жарених; деревини/дубової кори тліючої.
Залежно від помелу зерна, типу, техніки і технології та налаштувань заварювання кави, співвідношення меленої кави й води виразність і чіткість, яскравість і стійкість, повнота і співвідношення букету й окремих нот і відтінків ароматів і смаків можуть посилюватись, послаблюватись чи зникати, особливо деякі легкі та віддалені.