Загальновідомий факт, що кава без кофеїну – не тільки реклама, що всюди рекламується, але водночас дуже популярний у всьому світі продукт. Правда, далеко не всі знають, як саме отримують каву без вмісту в ній кофеїну, а також як такий напій впливає на наш з Вами організм.

Вам цікаво дізнатися, як роблять каву без кофеїну? Значить, наша сьогоднішня стаття – це саме те, що Вам необхідно прочитати.

Кофеїн прийнято вважати своєрідним енергетиком, властивості якого досі піднімають величезну кількість суперечок у широких колах. Майже щороку перебуває той, хто знайшов у ньому то корисні, то шкідливі компоненти. Тому багато людей вже відмовилися від такого задоволення як кава. Але, щоб не позбавляти кавоманів і поціновувачів цього прекрасного напою задоволення, багато виробників вже почали випускати безкофеїнову каву, власне про яку ми з Вами сьогодні і вестимемося.

Скільки кофеїну в каві?

Багато людей абсолютно помилково вважають, що якщо вони купують безкофеїновий напій, то можна насолоджуватися ним безмежно, не боячись за своє здоров'я. Поспішаємо Вас засмутити, але незважаючи на, тобто в каві кофеїн чи його немає, а перевищувати дозволені норми в 2-4 чашки все ж таки категорично забороняється. До речі, кількість чашок напою, що дозволяються, безпосередньо залежатиме від стану здоров'я і віку людини.

Запам'ятайте, що навіть якщо ця безкофеїнова кава у її складі є безліч інших компонентів, зловживання якими негативно впливає на організм людини.

Процес видалення кофеїну з кави

Хто б і тим більше що не думав, а кави без вмісту кофеїну ніхто не винаходив. Це сталося випадково десь близько століття тому. Якраз у той час корабель одного відомого та багатого підприємця дав текти, внаслідок чого всі елітні зерна кави, що були на борту його корабля, потрапляли у воду. Щоб не втратити витрачені на покупку сировини гроші, власник вирішив дістати зерна з води, потім обсмажити їх і далі пустити в обіг.

Перш ніж робити це, природно було проведено безліч аналізів, які довели, що рівень вмісту в ньому кофеїну суттєво зменшився, причому смак та аромат напою анітрохи не постраждали.

Кофеїн з кави отримують з використанням різних методик, але початок у них всіх загальний - зерна замочують у воді і обробляють їх парою. Завдяки таким діям зерна стають набагато м'якшими і кофеїн з них видаляється без особливих проблем. Замочування зерен вважається одним із найпопулярніших способів видалення з них кофеїну. Цим способом передбачені кілька видів водної обробки, але при цьому повністю виключається вплив на зерна хімічними розчинами.

Як результат любителі кави отримують напій з аналогічними характеристиками, що і кава в зернах, але вже з відсотком кофеїну лише від 01. і до 3. Саме в цьому і полягає користь кави без кофеїну.

Якщо Ви хочете купувати якісну каву без кофеїну, намагайтеся ретельніше вибирати марки та сорти кави. Оскільки різні методики вилучення кофеїну істотно впливають на смакові та ароматні характеристики такого