А Ви коли-небудь хотіли навчитися готувати так звану каву холодного заварювання? Отже обов'язково дочитайте нашу статтю до кінця. Повірте, готувати цей напій дуже легко. Крім цього, необхідно буде використовувати мінімальну кількість інгредієнтів та таку ж кількість коштів.
Відразу уточнимо, чаклун брю – це кава, яку «заварюють» холодною. Завдяки тому, що в процесі його готування виключається взаємодія з гарячою водою, а також перемішування, колд брю має природний смак, при чому без будь-якої гіркоти.

Колд брю рецепт. Що знадобиться для кави:

Насамперед необхідна кавомолка та мелена кава. Якщо раптом у Вас є мелена кава великого помелу, то просто візьміть її. Також необхідно сито, паперові рушники та дві великі ємності, одна з яких має бути з кришкою.

Етапи процесу приготування:

Перший з них – це помел найкавовіших зерен. Пам'ятайте, що мелені кавові зерна повинні на вигляд нагадувати розмір панірувальних сухарів. Не варто використовувати зерна менших розмірів, оскільки у Вас в результаті може вийде каламутний напій. Любителі кави стверджують, що для отримання напою ще смачніше і якісніше, все ж таки краще молоти зерна власноруч, а не користуватися покупною кавою великого помелу.

Наступний етап – наполягання кави. Для цього беремо банку великого розміру та заповнюємо її кавою та водою у пропорціях 1 до 8-ми. Якщо плануєте вживати напій з льодом, то пропорції змінюються до 1:4. Далі добре перемішуємо каву і воду, закриваємо банку кришкою і ставимо її в холодильник. У випадку, коли пропорція 1:8, то чекати необхідно від 18 до 24-ї години, а якщо 1:4, то всього від 10-ї і до 12-ї години.Далі слідує етап фільтрації. Візьміть сито, покладіть на нього паперові рушники і процідіть рази два-три кави. Таким чином, Ви зможете видалити з нього всі великі частинки.

Ну і останній етап – подача готового напою. Як правило, до нього додають:

• лід;
• вершки;
• Вишневий сік;
або будь-які інші сиропи.
Кожен кавоман робить це виходячи зі своїх смакових уподобань.