Вам вже поряд набрид звичайний смак кави? Бажаєте урізноманітнити його смакові характеристики? Пропонуємо до Вашої уваги інгредієнти, які допоможуть зробити це! Вони гарантовано їсти на Вашій кухні! Не вірите? Тоді читайте далі і переконайтесь у цьому самі.

Перший із інгредієнтів – какао-порошок. Багато закладів пропонують своїм відвідувачам такий напій, як моккачіно. Його готують, використовуючи:

  • каву,
  • молоко,
  • шоколад.

Щоправда, вартість цього задоволення суттєва. Але цей напій можна приготувати не гірше самостійно, у себе вдома. Просто візьміть кавові зерна та перемеліть їх з 1–1½ ст.л. какао-порошку (несолодкого). Коли кава буде готова, додайте в неї трохи вершків, завдяки яким напій стане приємно шоколадним на смак, а також аромат.

Другий інгредієнт – це спеції. Зокрема, кожна кавоман додає їх на свій смак:

  • кориця;
  • горіх мускатний;
  • квітки сушеної лаванди;
  • і т.д.

Просто візьміть ¼ чайної ложки бажаної спеції, перемішати її з вже меленою кавою, а потім заварити.

Третій інгредієнт – це екстракти. Так, Ви вірно зрозуміли, ті самі, що використовують у кулінарії. В цьому випадку можна взяти одну чайну ложку кокосового або ванільного екстракту та змішати її перед заваркою з кавовими зернами. Деякі люди навіть користуються ромовою есенцією, інші м'ятним екстрактом. Тобто якщо не боїтеся експериментів, все у Ваших руках.

Четвертий інгредієнт – це сіль, яка допомагає нейтралізувати гіркоту. При цьому лише щіпка робить смак кави ще більш цікавою і смачною. Сіль нейтралізує гіркоту кави, роблячи напій ще смачнішим і цікавішим. Просто додайте її до нього, заваріть і насолоджуйтесь новим смаком.